Известие

Collapse
No announcement yet.

Странна загуба на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странна загуба на масло

Здравейте,
    Купих си колата преди половин година.Дадох я в сервиз за смяна на консумативи.Казаха ми,че са ми сменили маслото и филтрите.Казаха също,че двигателя бил в отлично състояние.Направи ми впечатление,че за около 5000 км. долях около 2 литра масло.Помислих,че го гори и я закарах в друг сервиз.Прегледаха колата,форсираха я за да проверят дали пуши,но изобщо не пушеше дори и при почти максимално изфорсирване и палене на студено.В ауспуха само малко сажди,които се изчистват от пръста при съвсем леко разстъркване.Свещите - бели.Забелязаха леко омасляване около областта на картера и ми предложиха да ми сменят гарнитурата на картера.Смениха я и за 700км.. долях около 800 гр. масло.Помислих,че въпреки сменената гарнитура теча се е усилил и я върнах в сервиза.Отдолу обаче имаше съвсем леко омасляване от пробката на картера и ми казаха,че е невъзможно да е изтекло толкова много масло за 700 км.Отново форсираха двигателя ,и се очудиха че изобщо не пуши и не разбраха каде е отишло това малсо.Казаха ми,че вероятно са ми пробутали масло менте.Но все пак ако е така и би следвало да го гори защото не е подходящо за мотора,защо не пуши и свещите са бели?Казаха ми,че може и изобщо да не са ми сменяли маслото ,а само да са ми взели парите.какво да прявя,да го сменям ли?И какво е подходящо за двигател 1,8 TW alfa 146.?Някакви идеи защо губя масло-може ли да загубя вече над 3 литра масло,без грам да ми пуши мотора,само от пробката на картера?При такава загуба на масло не трябва ли отзад да е димна завеса?

Алфите горят масло по-принцип, някои казват че не доливат въобще ама на мене не ми се вярва. Някой се изцепи че до 1л на 1000км било нормално смятай за какво иде реч . .
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от wwwolfish Покажи съобщение
      Здравейте,
      Купих си колата преди половин година.Дадох я в сервиз за смяна на консумативи.Казаха ми,че са ми сменили маслото и филтрите.Казаха също,че двигателя бил в отлично състояние.Направи ми впечатление,че за около 5000 км. долях около 2 литра масло.Помислих,че го гори и я закарах в друг сервиз.Прегледаха колата,форсираха я за да проверят дали пуши,но изобщо не пушеше дори и при почти максимално изфорсирване и палене на студено.В ауспуха само малко сажди,които се изчистват от пръста при съвсем леко разстъркване.Свещите - бели.Забелязаха леко омасляване около областта на картера и ми предложиха да ми сменят гарнитурата на картера.Смениха я и за 700км.. долях около 800 гр. масло.Помислих,че въпреки сменената гарнитура теча се е усилил и я върнах в сервиза.Отдолу обаче имаше съвсем леко омасляване от пробката на картера и ми казаха,че е невъзможно да е изтекло толкова много масло за 700 км.Отново форсираха двигателя ,и се очудиха че изобщо не пуши и не разбраха каде е отишло това малсо.Казаха ми,че вероятно са ми пробутали масло менте.Но все пак ако е така и би следвало да го гори защото не е подходящо за мотора,защо не пуши и свещите са бели?Казаха ми,че може и изобщо да не са ми сменяли маслото ,а само да са ми взели парите.какво да прявя,да го сменям ли?И какво е подходящо за двигател 1,8 TW alfa 146.?Някакви идеи защо губя масло-може ли да загубя вече над 3 литра масло,без грам да ми пуши мотора,само от пробката на картера?При такава загуба на масло не трябва ли отзад да е димна завеса?
      Колега ще ти кажа от моя скромен опит,че е много възможно маслото да е кофти за Алфата! Като я взех моята беше с Приста Супер Бензини и за една седмица от понеделник до понеделник бях налял 1 литър масло,така че смятай..... Селения му е майката за Алфа Ромео!Успех

155 2.5 V6
      Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Напиши 'маслен сепаратор' в търсачката и виж какво ще ти излезе
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

За 700 км. да изгори 800 гр. и изобщо да не пропушва,ауспуха да е бял и без следи от масло не ми се вярва.Това е сериозно количество и би трябвало ако го гори да дава поне част от нормалните симптоми ,когато една кола гори масло.
          Не е ли така? Или може да си гори по 1 л. на 1000 км. без да пуши грам и без да има някакви симптоми за проблем с двигателя????

Comment

Ако мотора ти е Туин спарк. Значи отиваш пак в сервиз ! и им кажи да ти отворят капака на клапаните от вътрешната му страна има един маслен сепаратор има теми за това маи аз бях пуснал една ! да ти го почистят и ще спре да гори масло ! и аз така бях се разпобъркал свалих капака промих го от събралия се нагар и вече 8000км още не съм доливал масло. Това ти е проблема сигурен съм тои се запушва и от там идва този разход. На един приятел с ГТВ тук в бургас и тои залетя да сменя сегменти и слид тази операция за 4000 км не е долял грам!http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ight=ALFA155Ts
            Last edited by ALFA155Ts; d.m.y г., 11:32.
            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
            Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
            Alfa Romeo 145 1.4 16v
            BMW 520i E39

Comment

Наистина в книжката пише, че разход на масло до 1 литър на 1000км е допустим.
              Моята също харчи масло, не мога да установя колко, но е по-малко от 1 литър на 1000км. и не пуши грам и няма течове(поне видими). Сега ще следя колко ще изхарчи и ако е повече от 2 литра за 10000км. мисля и аз да прочета темите за масления сепаратор.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от wwwolfish Покажи съобщение
                За 700 км. да изгори 800 гр. и изобщо да не пропушва,ауспуха да е бял и без следи от масло не ми се вярва.Това е сериозно количество и би трябвало ако го гори да дава поне част от нормалните симптоми ,когато една кола гори масло.
                Не е ли така? Или може да си гори по 1 л. на 1000 км. без да пуши грам и без да има някакви симптоми за проблем с двигателя????
                Ами аз три пъти съм сменял маслото,само със ЕSSO 15-40. и мотора си гори по 300-400гр. на 8000км. и съм доволен. и моята не пуши,сух ауспух.И за напред пак това масло ше наливам.
                Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

може би е нормално при определен вид каране при мен сам забелязал 4е когато я кара жената по4ти не го бута а когато аз и навартя за 2-3 дни 700-800 километра и доливам
                  ALFA ROMEO 146 TI
                  Fiat FIORINO 1.4 95
                  LANCIA LIBRA 2.4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от lulin racing Покажи съобщение
                    Колега ще ти кажа от моя скромен опит,че е много възможно маслото да е кофти за Алфата! Като я взех моята беше с Приста Супер Бензини и за една седмица от понеделник до понеделник бях налял 1 литър масло,така че смятай..... Селения му е майката за Алфа Ромео!Успех
                    А при мен е точно обратното! За 3000км с тази измислена Селения долях около 1,2литра. Но откакто съм с Приста Супер Бензин 10W40 вече почти минах 5000км и да съм долял 200мл.
                    146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

незнам пичове обаче аз доливам на 600км. горе долу по литър и ползвам само selenia gold. и твърдо смятам да го сменям понеже ми се струва бая течно,а колата не нова ?!
                      алфа 146 1.4 тс. 1999
                      ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Първоначално публикувано от poison1912 Покажи съобщение
                        незнам пичове обаче аз доливам на 600км. горе долу по литър и ползвам само selenia gold. и твърдо смятам да го сменям понеже ми се струва бая течно,а колата не нова ?!
                        алфа 146 1.4 тс. 1999
                        При тебе има сериозен проблем, не е от маслото. За 600км, да харчи един литър, сигурно имаш теч!
                        Last edited by DerMeister; d.m.y г., 12:10.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Или маслото е менте, щото голд по принцип не е тънко масло.
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

за течове няма, т'ва съм го гледал доста,а маслото го взимам попринцип от "динекспреса" би трябвало да е добро,но нали е синтетично и ме се вижда по рядко.
                            незнам защо така го духа но наистина смятам да го сменя и да пробвам дали и с друго ще е така. за двигатела казаха че е наред всичко.
                            ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Първоначално публикувано от poison1912 Покажи съобщение
                              за течове няма, т'ва съм го гледал доста,а маслото го взимам попринцип от "динекспреса" би трябвало да е добро,но нали е синтетично и ме се вижда по рядко.
                              незнам защо така го духа но наистина смятам да го сменя и да пробвам дали и с друго ще е така. за двигатела казаха че е наред всичко.
                              Първо колега си почисти сепаратора.
                              В Динекспрес не знам дали въобще са чували за този сепаратор, защото отвориха го и пак си го затвориха капака на клапаните с цяклата мръсотия
                              Второ твоята кола трябва да се кара със Селения 20 К, не Голд /има разлика/. И не го купувай от Александър Ауто.
                              Сега ще пробвам с Agip и ще пиша дали е по-добре от 20 К.
                              Почти сигурно, че ще се оправи разхода на маслото ти!
                              FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                              LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                              ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                              LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Working...
                              X